Новият лидер: СДС ще бъде в основата на следващото дясно правителство

Мартин Димитров официално е новият лидер на Съюза на демократичните сили.

Това стана ясно на пресконференция, провела се днес от 14 часа в централата на СДС на "Раковска" 134.

На провелия се балотаж на вътрешнопартийните избори вчера, Димитров успя да пребори конкурента си Румен Христов, като събра 1600 гласа повече от съперника си. От гласували 7581 члена на партията, 4581 са дали гласа си за Мартин Димитров, а 2977- за Румен Христов.

"От тук нататък аз приемам, че всички членове на СДС са гласували за мен. Няма да деля. За СДС е важно да се консолидира и аз ще работя за един силен Съюз на демократичните сили", каза новоизбраният председател.

Димитров определи провелите се вътрешнопартийни избори като успешни и разкри, че занапред решенията в партията ще се взимат посредством "сини референдуми". Всички членове на СДС ще бъдат търсени за мнението им по конкретни политики. Членовете на партията ще бъдат и тези, които ще редят кандидат-депутатските листи.

От януари от СДС ще започнат да се срещат с представители на различни съсловия. Според новия ръководител, средната класа в България не е добре политически представена и точно към защитата на нейните интереси се насочва новото ръководство на СДС.

"Нито една друга партия да не си мисли, че има лостове на влияние в СДС. Няма да позволя никой да се меси във вътрешните работи на Съюза на демократичните сили", беше категоричен новият лидер на "сините".

Във връзка с предстоящите избори и възможното коалиране на СДС с други политически сили, Димитров каза, че би било прибързано да се чертаят такива схеми на този етап.

"Аз ще разботя за силно СДС. Моята задача е СДС да е достатъчно силно да се яви на изборите самостоятвлно, ако реши", изтъкна Димитров.

На пресконференцията присъства и другият кандидат за лидерския пост Румен Христов. Той изтъкна, че за него СДС е кауза и той ще продължи да работи за нея, стремейки се към обединението на членовете и приобщаването на повече млади хора и жени в редиците на Съюза. Христов потвърди намеренията си да работи за коалирането на СДС с другите партии от автентичната десница.

"Нека новото ръководство поведе партията успешно към предстоящите избори и да съумее да пренесе демократичните промени, които бяха извършени в Съюза на демократичните сили, на нивото на държавата", беше пожеланието на вече бившият председател на СДС Пламен Юруков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини