Пътешествие в очакване на рожба, а всъщност – нелеп край

Нели и Емилиян Калинови, които бяха намерени задушени в търновското село Хотница, са чакали дете. 33-годишната жена е била бременна, казаха покрусените родители на Емилиян.

Когато пристигат пред търновската морга майката на Емилиян ридае. Преди това били в полицията и ходили до къщата на трагедията в Хотница, за да вземат колата, с която децата им са пристигнали в последната си екскурзия, пише "24 часа".

“Направо душата ме боли, като си видях децата, и двете. На 3 септември правиха сватба. Тя беше бременна, голяма трагедия. Няма да го преживеем. Моля ви, оставете ме”, ридаеше майката на Емилиян.

Двамата младоженци се разхождали около Хотнишкия водопад, а после приели поканата на местно семейство да спят у тях. На другия ден домакините ги открили задушени.

Според родителите наскоро Нели и Емилиян се запознали с мъж от Варна и той ги довел в селото на непознатото за тях семейство.

“Събрали се с негови приятели, те ги поканили да спят у тях. А нямат никакви условия, стая без комин, горили екобрикети някакви. Направо са се натровили, още през нощта са издъхнали Легнали си някъде към 22 ч вечерта и са ги открили мъртви”, допълни почерненият баща.

В нощта на трагедията другият варненец нощувал в съседна стая, но там нямало печка.

Домакините Елица и Краси и двете им момчета - на 4 и 8 години, също били в старата, измазана с кал къща. Тя се намира в самия край на Хотница. Точно в стремежа си да намалят темпото и да търсят щастие в природосъобразния начин на живот Краси и Ели, които са висшисти, дали под наем апартамент в София и заживели в селската къща на бащата на Ели.

Според разследващи местното семейство се срещнало с гостите от Варна край Хотнишкия водопад, много посещавана природна забележителност. После двамата ги поканили в дома си и нищо не предвещавало нелепата развръзка на една неангажираща вечер с приятна компания. Направената аутопсия на телата е доказала, че причината за смъртта на Нели и 39-годишния Емилиян е задушаване от печка на твърдо гориво.

В стаята, в която нощували, горяла печка на слънчогледови екобрикети. Димът не излизал през комин, а през кюнец с изход на стената на къщата. Заради вятъра в нощта срещу неделя част от изгорелите газове се връщали в стаята, а липсата на специфична миризма не издала опасността. Двамата са починали в съня си от отровните газове.

След като до обедните часове в неделя гостите не се събудили, домакините се притеснили и решили да проверят какво става. Открили безжизнените тела в леглото.

Веднага подали сигнал в полицията, а от там пратили пожарникари и съдебен лекар, които само установили смъртта на семейството.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    понякога
    1 0
    08:43, 1 ное 2016
    Понякога причината за трагедиите е пълното ни невежество. Като се връщаш към "природните методи" трябва да знаеш и природните опастности...
    Бог да ги прости, и да дава сили на близките, пък и на злощастните домакини...
Последни новини