Кметът на Дупница присвоил 70 000 от еврофондове

Досъдебно производство е образувано срещу кмета на Община Дупница Атанас Янев, който се смята за близък до скандалните местни бизнесмени братя Галеви.
В качеството си на длъжностно лице, като управител на фирма за изпълнението на проект, който се финансира от европейските фондове, той е присвоил над 70 000 лева, собственост на Европейския съюз. Това съобщи пред "Фокус" Руси Алексиев, говорител на Софийска районна прокуратура.
След първата акция на прокуратурата и МВР срещу Пламен Галев и Ангел Христов през октомври, Янев заяви, че тя е за "отвличане на вниманието на хората от световната финансова криза". Според кмета Галеви "участват в изграждането на пътищата на България, участват в печеленето на търговете на лотовете".
27 фирми са проверени от прокуратурата във връзка с извършени престъпления със средства от европейските фондове на обща стойност 10 млн. лв, съобщиха междувременно от пресслужбата на държавното обвинение. Проверки и претърсвания са извършени на 16-17 декември в София, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Варна, Лом, Ботевград, Велико Търново, Видин, Монтана, Тетевен, Разград, Благоевград, Враца, Перник, Горна Оряховица, Габрово и Добрич. Проверени са 27 адреса на фирмени офиси, производствени помещения и жилища. Иззети са документи. По досъдебните производства се проверяват действията на български и германски представители на фирми, бенефициенти и посредници в схеми за субсидиране на материални активи по програма САПАРД.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини