Обвиненията по „Белене” са много закъснели

Обвиненията за АЕЦ „Белене” са много закъснели, след като сделките са извършени преди години. Такава позиция зае депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров в студиото на bTV.

Бившият енергиен министър от БСП Петър Димитров беше обвинен преди ден в неупражнен контрол върху директорите на НЕК, а от постовете си в енергеийни компании бяха освободени Румен Овчаров и Асен Гагаузов.

Димитров коментира, че няма яснота кой носи отговорността в поръчката на двата реактора за площадката, тъй като НЕК няма да ги поръча без да им бъдат поискани. Според него, ако само чиновниците в сделките бъдат наказани, това ще е голяма грешка и провал в борбата с корупцията у нас.

Депутатът заяви, че ГЕРБ е трябвало да направи тези промени още с идването си на власт.

По повод президентските избори Димитров коментира, че фактът, че Трайчо Трайков е имал роля в спирането на Втора атомна и това да му помогне да бъде „приятната изненада” на изборите.

Публикувано във факти.бг:

Той беше категоричен, че ГЕРБ не бива да концертира толкова много власт, а Румен Радев в прекалено свързан с Русия, за да бъде държавен глава.

Който е бъркал в меда, трябва да си плати, това заяви в интервю за БНР изпълнителният секретар на "Булатом" Станислав Георгиев:

„Добре е, че се търси някой, който е отговорен за нещо. През последните 20 години няма такъв случай, при който да се е намерило някой, който да е отговорен, за нещо, което е объркал. Надяваме се, че в процеса на изясняване на тези въпроси от прокуратурата ще има отговори по тях. Едно ядрено оборудване, както беше случая с реактора на Първи блок на АЕЦ "Белене", произведен от "Шкода", беше ненужно в онзи момент. Пазарът за него е много ограничен.“

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини