Откриха изложба за изявени родопчани в библиотеката в Смолян

Изображение 1 от 2

    Изложба „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край” беше открита в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Поводът е двоен-Празникът на Община Смолян и годишнини от рождението на изявените родопчани.

    През 2016 година се навършват годишнини от рождението на известни личности , голяма част от които са почетни граждани, заслужили със своя труд международни и национални награди. За тях е писано много, не само в местния и националния печат, но и зад граница. Те самите са автори на редица книги, сборници и статии, допринесли много за краеведския фонд на библиотеката. 
    Изложбата показва живота и делото на културните и просветни дейци, като за всеки от тях е изготвена биографична справка, показани са интервюта и статии, снимки, книги и сборници от тях и за тях, които читателите и посетителите в библиотеката могат да видят.

    Поздравителен адрес и цветя по повод откриването на изложбата получихме от кмета на община Смолян Николай Мелемов. „Щастлив съм, че мога като Кмет на Община Смолян най-сърдечно да Ви поздравя по повод откриването на изложбата „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край”. Изразяваме задоволство, че посветихте събитието на 104 години от Освобождението на Родопите и се включвате активно в програмата на Празниците на Община Смолян. 
    Обществените и културни дейци от Смолянския край са стожерите на съвременното гражданско общество и е похвално, че Регионална библиотека „Николай Вранчев” отдава заслужено уважение и почит към тяхното дело и ги прави популярни за съвременното поколение”, се казва в поздравителния адрес. 
    При представянето на изложбата присъстваха служители на Исторически музей „Стою Шишков”, Държавен архив-Смолян, библиотекари, общественици и читатели на библиотеката.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини