Пловдивският полицай Караджов остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави без уважение вчера искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от "Задържане под стража" в по-лека такава, съобщи "Дарик".

Съдът е счел, че към настоящия момент е налице обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е възможно да се укрие.

Магистратите са се аргументирали с наличните по делото доказателства.Според тях от образуването на досъдебното производство до настоящия момент не е изтекъл срок, който да може да се възприеме като неразумен.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че родителите на Венцислав Караджов Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май. За убийството след няколкодневно задържане е обвинен синът им полицай Венцислав Караджов, като престъплението, според прокуратурата, е извършено предумишлено и с користна цел, като всички доказателства сочат това, а друга посока на разследването е безплодна.

Първоначално Караджов бе обвинен само за това, че е предоставил оръжието на сина си и го е учил да стреля.

Синът му Алекс също се сдоби с обвинение, че е държал незаконно боеприпаси и оръжия и може да получи до 3 години затвор. 

емейството отхвърля обвиненията и твърди, че делото се гледа тенденциозно.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини