Масирана проверка за винетки на ГКПП Кулата

Масирана проверка за наличието на винетки на стъклата на леките автомобили, влизащи в България, извършва полицията на ГКПП „Кулата“.

Патрулната полицейска кола е разположена непосредствено след зоната за граничен контрол, съобщи БНР.

Спират се леките коли, които видимо не са поставили винетни стикери на автомобилите си, което е масова практика сред гръцките граждани, влизащи в България. 

Полицаите информират пътуващите, че не могат да шофират без тях и им посочват близката бензиностанция, откъдето могат да си закупят. В превода често им помагат хората, работещи в търговските обекти около границата. Сред тях има и недоволни, тъй като се струпват коли, а това пречи, както на трафика, така и на бизнеса им. 

Полицейските проверки за винетни стикери на чуждите леки коли са от няколко дни и служителите признават, че това е в отговор на въведената тол-система на гръцка територия след граничния пункт „Промахон“. 

От 7 октомври в София пък започва акция за измерване на вредните емисии от изгорели газове на автомобилите. Пътните полицаи ще стоят на входа и изхода от София при бул. "Ботевградско шосе" и ще измерват емисиите отработени газове на движещите се коли със специални газ анализатори. Неизправните превозни средства ще бъдат спирани от движение. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини