Заседанието на парламента прекратено заради скандал

Председателстващият пленарното заседание на Народното събрание Димитър Главчев го прекрати предсрочно, поради безредици в Пленарната зала.


Повод за спорове и скандирания в залата стана декларация на групата на "БСП лява България". Следващото заседание ще е на 12 октомври. 

В декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова попита кои чужди държави са наложили Кристалина Георгиева като българска кандидатура за генерален секретар на ООН. Защо други уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си, въпреки че те нямат шанс, а единствено България стана за резил пред света, попита Нинова. 

Изказването й предизвика ръкопляскания отляво и протести отдясно.

След това думата взе депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който заяви, че от БСП "сервират поредната доза лъжи". 

Изказването му предизвика скандирания "Оставка" от страна на депутати от "БСП лява България".

Жельо Бойчев и Таско Ерменков разпънаха черен транспарант с надпис "Те поГЕРБаха България". Безредиците станаха повод Димитър Главчев да прекрати заседанието. 

Наистина съм изумен, че колегите от опозицията се лишават от правото си на парламентарен контрол, коментира Димитър Главчев.

"Това са мерките, които мога да взема, те са описани в правилника. На няколко пъти предупредих, че ще постъпя по този начин“, заяви Главчев. 

Попитан защо премиерът Бойко Борисов го няма, Главчев отговори, че това е защото в програмата на петъчния парламентарен контрол няма въпрос към него. 

След вчерашното предателство всеки българин, който има смелостта да ви каже "не" не е нахалник, а патриот, обърна се Корнелия Нинова към Бойко Борисов, който не беше в залата. Ако основание за оттеглянето на подкрепа към Ирина Бокова е комунистическо минало, Вие г-н Борисов на какво основание управлявате държавата, попита Нинова. 

На какво основание издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева, на какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП, попита още тя. 

Лидерът на БСП заяви, че правителството готви трайно заселване на бежанци в България и цитира постановление на Министерския съвет. Нинова попита кога управляващите са искали мнението на българския народ дали е съгласен с това. Тя заяви, че от БСП уважават европейските и евроатлантическите ценности, но над общата европейска политика поставят България, българския национален интерес и защитата правата на българските граждани. 

"Обръщаме се към целия народ от името на "БСП лява България" - не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте - червени, сини или неутрални, дошъл е моментът да бъдем българи, не давайте България!, призова Нинова. 

Миналата седмица също имаше провалено заседание на Народното събрание поради липсата на кворум. Тогава депутатите от БСП и ДПС бяха в залата, но не са се регистрираха. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Па
    паметлив
    3 -2
    14:05, 7 окт 2016
    Може и да е права донякъде другарката К.Нинова, макар че самата тя беше зачената първо от СДС.
    Но не мога да забравя другаря Орешарски, другаря Пеевски, ДАНС, любовната прегръдка между другаря Станишев и другаря Местан. Другарката Нинова май е забравила, но тя май помни до 2 години, не повече.
  • 2
    Ко
    Колчо слепеца
    3 -1
    17:39, 7 окт 2016
    Аме дръвник тук не става въпрос за Орешарски костов пеевски станишев и цялата синьочервена печмбена кочина Тука става думаза това че тия гербидиотите ще ни засипят със мръсни АРАБИ и всякаква друга сволоч малко ли ни са нашите ******и Представяш ли си какво ще стане Цяла сткранджа Ямболско около тополовград няма да може да се мине от тая ГМЕЖ Ти ми говориш за старата ми шапка А Бойко явно вече се изживява като героя ДАНКО от едноиммения разказ на Максим Горки
  • 3
    Ми
    Мина
    0 0
    19:35, 7 окт 2016
    Като членове на ЕС , ние имаме задължение да приемем и интегрираме около 1800 май че бяха бежанци.В София ,на женския пазар ли да ги държат.Естествено ,че е по-добре да ги разпръснат по 1-2 семейства в различни общини. Така ще бъде и по-лесно да ги интегрират,да им предложат някаква работа и т.н.Грешка е да ги съберат на едно място, няма община,която да се справи.Не се учудвам,че червените изопачават нещата , в кампания сме , но ми се гади вече от лъжите и от номерата им.Колкото и загрижени да се показват, всички помнят ,че това са хората ,които разсипаха страната ни ,които назначиха днешните капиталисти , които пък халхабер си нямат от управление .И затова сме на тоя хал , не от управлението на Борисов.Той чисти техните лай.а.
Последни новини