Условна присъда за смъртта на сина на шефа на ДАНС

Собственикът на пицарии "Виктория" Георги Илиев получи условна присъда за смъртта на 20-годишния Юлиян Георгиев. Младежът, който е син на шефа на ДАНС Димитър Георгиев загина при катастрофа в София преди две години.

На 2 април 2014 година колата на Илиев се сблъска с мотора на Юлиян на бул. "Симеоновско шосе".

На едно от предишните заседания по делото експерти обясниха, че младежът е карал мотора си най-малко със 120 километра в час, а колата на Илиев се е движила с около 20 км/ч. Фаталният сблъсък станал на бул. "Симеоновско шосе", на завоя към Ловния парк.

Колата на Илиев направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. От удара той изхвърчал на метри и починал на място.

Пробата на Илиев за наркотици и алкохол е била отрицателна.

Химическата експертиза на кръвта на Юлиян обаче е показала наличие на тетрахидроканабинол. Експерти обясниха, че това е вещество, което се съдържа в канабиса.

Днес в съдебната зала стана ясно, че Юлиян е нямал право да управлява мотоциклет, защото нямал навършени 21 години. Той щял да ги навърши след 4 месеца.

На днешното си заседание Софийският градски съд реши, че Илиев е виновен и го осъди на две години условно, съобщи "24 часа". Съдиите решиха той да остане без книжка за две години.

Той трябва да плати и разноските по делото, които възлизат над 4000 лева. Присъдата му може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини