Фирма от Първомай произвежда в Аман тютюн за наргиле

    Фирма от Първомай е стъпила в меката на производството на ароматни тютюни. В град Аман, столицата на Йордания, е построена фабрика, който работи за пазара на тютюните за наргиле, собственост на първомайци. Информация съобщи по време на българо-иракската бизнес форум в Хасково кметът на Първомай Ангел Папазов, който беше сред поканените за участие на срещата.

    Градоначалникът поясни, че в специфичното производство, водено от българите в близкоизточната държава половината от работниците, които участват са от Първомай, а другата половина местни хора-йорданци. Тютюните, с които се работи в завода са също български, предимно изкупени от производителите от Първомайско.

    Работата по производството на тютюни за наргиле е тънка и обикновено е приом на майстори от арабските държави. Всяка година стотици тонове ароматни тютюни за наргиле потеглят от Близкия изток за страни от Европа. Затова и стартирането в производството на тази суровина в държава от Близкия Изток на българската фирма е истински пробив.

    Кметът Папазов не пожела да уточни името на фирмата, но по неофициална информация става въпрос за Първомай БТ.

     М. Манолова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ис
      Истината
      7 -1
      17:50, 28 сеп 2016
      Това трябва да е една от няколкото фабрики в чужбина в която кмета е съсобственик,хахаха!
    • 2
      Ос
      оставка
      15 -1
      19:38, 28 сеп 2016
      Ами, да си гледа тогава фабриките тогава!.Общината ни е заприличала на бунище.Много много лошо управление...
    • 3
      За
      заклет непушач
      5 -1
      04:41, 29 сеп 2016
      М.Манолова, оправи правописа, правилно съгласувай който, която...по род, приЙом се пише с й...Да произвеждаш отрова, пък било то и ароматизирана, не е най-доброто, с което някой да се похвали , макар употребата да се прилага по собствен избор, доброволно.
    • 4
      Ни
      николай
      1 0
      14:09, 30 сеп 2016
      Аз бих казъл ,че това е поредната тъпоъия на кмета и очевидно и на архитекта.По фобре да бяха възстановили басейнчето и да бяха измислили нещо като фонтан там.А за спирката има фостатачно място на друго място да бъде.А що се отнася до сумата нали някой трябва да се облагодетелства иначе защо да се прави .
    Последни новини