БСП готви алтернативен бюджет за 2017 г.

БСП ще представи алтернативен бюджет на държавата срещу този, който ще подготви правителството на Борисов. Това стана ясно след заседанието на Съвета по финанси, икономика и енергетика към Националния съвет на партията. „Взехме решение и започваме да работим по бюджета като ще поканим към нашия екип и външни консултанти, експерти по бюджетиране“, съобщи съпредседателят на Съвета Борислав Гуцанов. По думите му подготвяният финансов план ще сложи край на бюджетите година за година, които той нарече „бюджети на оцеляването“.

„Нужна е нова философия при съставянето на бюджета на държавата с ясни доказателства, че приоритетите са наистина такива. От 25 години той се прави по един и същи начин. Традиционно се пренасят от година на година съотношения в разходите, които имат една единствена цел - оцеляване на правителството, което прави бюджета“, каза още Гуцанов. Членовете на ресорния съвет на БСП взели решение, че при подготовката на финансовия план на държавата за следващата година ще имат нов подход. Целта е да се сложи край на оцеляването и да се залагат мерки, които излизат от рамките на една финансовата година.

„С този алтернативен бюджет ще поставим началото на нова практика. - да се правят бюджети на развитието, не на оцеляването. В него ще бъдат изразени не само на думи, а и финансово, приоритетите на държавата в дългосрочен план“, обясни още Гуцанов.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини