ГЕРБ се регистрираха първи за президентските избори

Изображение 1 от 2

    Традиционно ГЕРБ се регистрираха първи за президентските избори. Зам.-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов внесе документи за регистрация за изборите в Централната избирателната комисия. Цветанов благодари на 65-те младежи, които в рамките на 12 дни, сменяйки се на 4 часа, пазиха ред пред ЦИК за регистрацията.

    На въпрос защо искат да са първата регистрираната партия, Цветанов обясни, че причината е, че винаги са добре подготвени. "Винаги сме максимално добре подготвени за всеки национален избор. Това е възможен вариант да видим как работят структурите. Защото, за да се регистрираш, трябва да имаш събрани подписи. Ние направихме указания, изпратихме ги в цялата страна, трябваше да съберем 16 000 подписи по квотното разпределение, което бяхме дали като указания", поясни той.

    Цветан Цветанов уточни, че за три дни са били събрани над 36 000 подписа, въпреки че по Законодателните изисквания на Изборния кодекс са необходими 9 999 такива да бъдат внесени в Централната избирателна комисия (ЦИК). "Изпълнили сме всички изисквания, приеха ни документите, които представихме днес без абсолютни никакви забележки", подчерта Цветанов. Той не пропусна да отправи благодарности и към  на партията за предстоящите избори.

    Участваме в тези избори с единствената цел и мобилизация за спечелването им и това ПП ГЕРБ да има своя президент, който да е на всички българи, подчерта Цветанов.

    По отношение на това с какво кандидатът на ГЕРБ, който все още не е известен, ще спечели 11-тата победа на партията, Цветанов коментира, че всъщност е достатъчно известен. "Това, че ще бъде обявен на по-късен етап по никакъв начин не трябва да създава някакви интерпретации или внушения, които някой иска да направи в публичното пространство", обясни зам.-председателят на партията.  Той посочи, че целта на бъдещия президент е да бъде държавник, а не да бъде разглеждан като партиен кандидат или такъв, който е издигнат от политическа сила.

    "По Изборния кодекс много по-добре е да се носи отговорността от партиите, защото всяко едно финансиране или инициативен комитет трябва да бъде публично оповестен в Сметната палата. Със своята държавна субсидия ти ще можеш да покриеш всички тези разходи, които трябва да се направят и този кандидат за президент го правиш независим. А когато има инициативен комитет, не знам как ще бъде финансирана кампанията на тези наши политически опоненти, които ще бъдат издигнати от такива. Следете внимателно тяхното разходване на средствата и и откъде идва техният произход", призова Цветанов.

    Във връзка с вече известните кандидатпрезидентски двойки, той добави, че трябва да се отнася с необходимото уважение и респект към всеки един от тях. "В тази кампания ще има и доста екзотични двойки, но българските избиратели са тези, които трябва да решат. Молбата ми към всички медии е да се даде възможност за сериозен дебат, който да се води - да се види какви са качествата и каква е евентуалната подкрепа за всеки един от кандидатите", допълни Цветанов.

    Източник: http://fakti.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини