100 души са ранени след труса в Скопие

100 души са потърсили медицинска помощ след земетресението с магнитуд 5,3 по скалата на Рийхтер, което разтърси македонската столица Скопие в неделя, съобщиха местните медии.

Хората са получили различни наранявания в паниката, последвала труса, когато са

започнали панически да напускат домовете си.

Мнозина се страхуваха да се приберат до късно вечерта, тъй като не се чувстваха в безопасност.

Няколко души са получили фрактури.

Около 40 човека са отишли в градската болница „Наум Охридски“, още толкова в болница „8 септември“, а десетина души са отишли за помощ в медицински център „Майка Тереза“.

Няма информация за сериозно ранени, в болница „Наум Охридски“ има трима хоспитализирани за по-нататъшно лечение, включително жена, която от страх скочила от терасата си на първия етаж и е с фрактура на крака.

Сред щетите, причинени от земетресението в Скопие са счупени прозорци, напукани фасади и повредени автомобили.

Трусът създаде проблеми и в комуникациите, като мобилните мрежи бяха претоварени, а в някои части на града е имало прекъсвания на електрозахранването.

Земетресението е усетено и по високите етажи в българската столица София, както и в градовете ни Радомир и Благоевград. Епицентърът му е бил на 7 км източно от македонската столица, на 4 км югозападно от село Арачиново и на 5 км южно от Черешово. Огнището е на 2 км дълбочина.

Припомняме, че на 26 юли 1963 г. македонската столица бе ударена от катастрофално земетресение с над 1700 загинали, а хиляди останаха без покрив на главата с

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини