Руските комунисти готови да се върнат на власт

Компартията на Русия (КПРФ), която днес се събра на конгрес, обяви, че е готова да се върне на власт и да работи за възстановяването на социализма.

"КПРФ е силна партия, а смисълът на съществуването на всяка уважаваща себе си партия, е да се бори за властта", заяви лидерът й Генадий Зюганов от трибуната на конгреса, застанал редом по гигантски бюст на водача на болшевишката революция Владимир Ленин.

"Нашият конгрес", посочи Зюганов, "се провежда в период, когато кризата в системата на империалистическия свят се задълбочава. Устоите му се тресат и това става пред очите ни. Все по-очевидно е, че социализмът не е каприз на идеолози, а естествен и неизбежен етап в историята на човечеството", подчерта Зюганов.

Комунистите по думите му са готови да предложат свой план за преодоляване на световната финансова криза. Компартията е подготвила нова редакция на програмата си, в която се изтъква, че принципиалният спор между капитализма и социализма, под знака на който премина ХХ век, не е завършил и че по-нататъшното запазване на капитализма като господстваща система на планетата заплашва с глобална катастрофа.

"КПРФ ще строи социализъм на ХХI век, въоръжена с марксистко-ленинските идеи", каза Зюганов. "Ние не зовем за връщане към предишния социализъм. Ние призоваваме обществото да върви напред, към социализма на ХХI век, отчитайки славните постижения на СССР, горчивите му уроци и негативен опит. "

Компартията свързва бъдещето на Русия с национализацията на ключовите отрасли на икономиката и природните богатства, укрепването на боеспособността на въоръжените сили и възстановяването на СССР.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини