Граден с европари подлез се срина по български

Само осем месеца след откриването на новоизграден подлез в Русе, облицовката пада от стените, застрашавайки минувачите.

Подобни проблеми е имало в три от общо шестте тунела на новото кръгово кръстовище в центъра на Русе.

Не като след, а като пред ремонт – така изглежда единият от подлезите на кръговото, което се смята за най-модерното съоръжение в Русе за последните десетилетия. Оттук ежедневно минават стотици хора, които се притесняват от падащите плочи в тунела.

Кирил Кирилов работи в строителния бранш и смята, че най-вероятно не е спазена технологията на изпълнение.

"Такова нещо не може да се случи за толкова кратък период от време, просто нещата са некачествено изпълнени… Така са направени, че като ги бутнеш и падат. Гонят срокове, то излиза после двойна работа и се оскъпява крайната цена вече", твърди той пред bTV.

От общината не крият, че за трети път се налага ремонт на облицовъчните плочи. Причината - действително съкратените срокове, в което е трябвало да бъде приключен проектът, който е по европейска програма.

"Всички работеха на максимална степен, а може да се каже, че за този обект се работеше денонощно. При такова екстремално изграждане и приключване на строителните работи в неподходящо време, може да се получат някои забележки, някои недостатъци", обяснява зам.-кметът по строителството Димитър Наков.

Тъй като обектът е в петгодишен гаранционен срок, ремонтът сега ще е изцяло за сметка на фирмата изпълнител.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини