Силна снежна буря бушува в Русия и Финландия

Един човек загина и над 160 000 души останаха без електричество в няколко района на Русия заради силните ветрове. Жертвата е била затисната в колата си от изтръгнато от вятъра дъраво в Санкт Петербург. Над 160 000 души останаха без електричество в Централна Русия, в районите на Липецк и Владимир, както и в Краснодар на юг.

Силни ветрове от 25 метра в секунда повредиха няколко линии с високо напрежение в тези райони. Извършват се възстановителни работи. Над цялата територия на Финландия бушува мощна снежна буря, която създаде сериозни проблеми на всички видове транспорт - наземен, воден и въздушен. Силният вятър, достигащ 20 метра в секунда, а в Хелзинки - до 25 метра в секунда, и непрестанно падащият сняг доведоха до отмяна на повечето полети на летището в Хелзинки.

Във Финския залив бе отменено движението на фериботите. Големите кораби, насочили се към пристанище Хелзинки, бяха пренасочени към Стокхолм. Влаковете закъсняваха най-малко с половин час, някои - до три часа. По автомагистралите в различни части на Финландия станаха множество катастрофи. Метеоролозите съобщават, че в южната част на Финландия са паднали мълнии, което е рядко явление.

Силен сняг вали и в Северна Франция и там бе забранено движението на товарни автомобили по някои от магистралите. Местните администрации забрани движението на училищните автобуси, а на населението бе препоръчано да пътува с колите си само в случай на крайна необходимост.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини