ВМЗ-Сопот вече е на печалба

Огромна печалба от 72.3 млн. лв. за полугодието на фона на загуба от 1.65 млн. лв. за същите месеци на м.г. отчитат Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот.

Компанията, която ту влиза, ту излиза от забранителния списък за приватизация, отчита ръст на приходите от продажби с над 172 млн. лв. За първите шест месеца на м.г. те са били едва 37.9 млн. лв. Увеличението е с почти 80%.

Положителният резултат е радващ на фона на честите финансови проблеми на ВМЗ-Сопот от последните години. От отчета се вижда, че добрите новини ще продължат - до края на годината оръжейното предприятие се очаква да реализира продукция за още около 200 млн. лв., пише в. "Сега".

На печалба за полугодието излиза и друго оръжейно дружество - търговецът "Кинтекс". Ръстът на печалбата при него е с малко над 80%.

За първите шест месеца то се отчита с печалба от 3.3 млн.лв. През второто тримесечие износът на компанията към чуждестранни партньори е в размер на 13 млн. долара. Доставени са най-вече боеприпаси, въоръжение и резервни части. Основно са "обслужвани" договори с Алжир и Индия.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини