Спасение! Появи се първата кибер фирма-убиец на покемони

Мразеното в планетарен и дори във вселенски мащаб сматрфон приложение Pokemon Go се оказа отлична възможност за правене на пари не само от създателите на играта. Заради позагубилите част (или целия) от коефициента си на интелигентност маниаци, които не отделят очи от играта, вече беше създадена кибер фирма, която убива покемони! Оказа се, че американската кибер компания LookingGlass е първият официален виртуален убиец на досадните анимирани същества.

LookingGlass е била наета от осем компании, работещи в енергийната сфера, за да разбие кода на Pokemon Go и да премахне покемони, заложени за намиране в частни имоти или близо до електрически табла и стълбове.

„Официално сме в бизнеса по убийства на покемони“, потвърди пред CNN Money главният изпълнителен директор на LookingGlass Крис Коулман. От думите му стана ясно, че когато локализират покемон в „чувствителна зона“, експертите на фирмата му пращат съответните кодове с местоположението на покемона в „истинския свят“.

Коулман е приятел с Гилман Луи, един от директорите на Niantic (бел. ред. - компанията-създател на Pokemon Go).

От Niantic обаче не са коментирали дали наистина LookingGlass са се превърнали в де факто убиец на покемони.

Pokemon Go представлява забавно приложение за смартфони, което кара играещите го да „събират“ покемони, които всъщност са разположени на виртуална карта, отразяваща реално намиращо се на земята място. Оказа се обаче, че в много случаи покемоните са сложени в частни имоти или забранени за влизане зони и това предизвиква множество проблеми.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини