Пет масажа, които ще ви разглезят

Масажите са винаги на мода. За лечение, отслабване, отпускане и зареждане с енергия - масажът винаги върши чудеса с тялото и душата ни. Предлагаме ви пет възхитителни масажа, които ще ви помогнат да релаксирате и наистина ще ви поглезят.

Шоколадов масаж
Макар да се гледаше скептично на него преди няколко години, днес той е завладял цяла Европа. Най-запалени по него са французойките. Във френския хотел „Жорж V" се предлага един от най-луксозните масажи с шоколад, където дори самата стая е изцяло декорирана с шоколадови изкушения и подът е посипан с какао. Шоколадовият масаж запазва младостта, дегенерира кожата и действа като антиоксидант. Почитателите на този вид масаж описват чувството след него като неописуемо блаженство, тъй като хормонът на щастието ендорфин е с огромна концентрация в сладкото изкушение и се абсорбира от кожата.

Масаж със злато и мед
Родината му е Китай и става все по-разпространен сред елита у нас. Има страшно релаксиращ ефект, но се харесва най-вече, защото дарява кожата с младост и свежест. Неслучайно много водещи козметични компании започнаха да използват златото като основна съставка в продуктите си. Преди същинската част на масажа се извършва ексфолиране на тялото с минерали от Мъртво море. След това се преминава към меда и златото, което е цели 22 карата.

Масаж с оризови масла
Може да го откриете в луксозните спа-центрове под различни наименования. Не е странно, че произходът на оризовата терапия е Азия. Тя носи блаженство не само на тялото, но и на сетивата. Има отслабващ ефект, тъй като стимулира метаболизма и отстранява мастните натрупвания. Успешно се бори срещу целулита, особено, когато е съчетан с подходящи масла. Редовното посещение на процедури с оризови масла преобразява кожата и я насища с невероятно ухание.

Масаж с кисело мляко и ароматни масла
Лечебната сила на киселото мляко за кожата е позната от години. Съчетан с подходящи ароматни масла, може да ви бъде доставено разхлаждащо удоволствие през горещите месеци. Този масаж е особено подходящ за летния сезон, тъй като помага на кожата да възстанови от горещите слънчеви лъчи, които я изсушават и изтощават.

Масаж с бамбук
Специалистите го наричат по-скоро ритуал. Прави се с тропически бамбукови пръчки. Отпуска тялото, снема мускулното напрежение и зарежда с енергия. Това е един от най-добрите релаксиращи масажи. Съчетава се с пленителни източни аромати, които спомагат за пълното отпускане на тялото и душата.

Източник: millionaire.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини