Най-интересните дестинации за любителите на виното

Пътуванията могат да доставят неповторима наслада. Особено когато тяхната цел е виното.

Едно пътуване из винените региони на Франция или Чили ще ви научи да цените радостта и да приемате неволите с несломима философска сила. Бордо, Шампан и Лоара са само някои от престижните места, които не могат да бъдат изпуснати, но не пропускайте Южна Африка и Мароко например. Не забравяйте да вземете със себе си само хора, които обичате.

Австралия и Нова Зеландия

Далечните винени пътувания стават все по-популярни. Забележителности като операта в Сидни са допълнени от Националния винен център в Аделейд и училището по винарство в долината Хънтър. Посетете също винените региони Бароса и Клер или отделете малко време да се разходите с катамаран. Както в Австралия, така и в Нова Зеландия ще можете да видите и как се прави виното.

Бордо, Франция

"Нищо не може да се сравни с кабернето, които пихме в Лафит" - ако произнесете тези думи по време на парти, непременно ще привлечете вниманието на околните. Обиколката на Бордо, посещението на винарните в региона и дегустациите в първокласни ресторанти ще се превърнат в неповторим спомен.
Отбийте се в замъци като Лафит-Ротшийлд, Марго, Латур и О-Брион. Ако по пътя главата ви се замае от разкошните вина, можете да подремнете в замъка Пишон-Лонгеви.

Прованс, Франция

Прованс не е толкова прочут регион колкото Бургундия или Бордо, но гледката е не по-малко омагьосваща. Климатът е по-мек и реколтата се събира по-рано. Тук можете да опитате някои от най-добрите вина розе и крю в света.
Замъкът Шато Сен Розелин има луксозен хотел, старинен параклис с мощите на Света Розалин, и забележителна мозайка от Марк Шагал. Замъкът Шато дьо Берн също е място с разнообразни вина и вълнуващи гледки.

Чили и Аржентина

Чили има по-стари традиции във винарството от Аржентина, но през последните години конкуренцията на двете страни в този отрасъл нараства. Чилийските вина са с по-високо качество и по-голяма международна слава, но Аржентина също развива производството на свои специфични сортове и предлага разходки, които могат да включат и двете държави. По време на пътуването могат да се посетят винарни като Alma Viva, Vina Harads и Concha y Toro.

Хърватия

Някои от най-популярните марки вина, които можете да опитате, са хърватските Zlaten Plavac и Malvazija. По време на виненото пътешествие из страната можете да посетите винарната Zlatan Otok в Хвар и Grgic Vina в Дубровник.
Не пропускайте обаче да включите в своя маршрут националния парк Плитвице, където 16-те кристално чисти езера ще ви накарат да мечтаете на воля. Наблизо се намира рожденото място на Марко Поло, останките на римски амфитеатър и дворци на рода Хабсбурги.
Отседнете в 5-звездния хотел Regent Esplande в Загреб или отидете в провинцията на лов за трюфели.

Франция и Германия

Почитателите на белите вина могат да започнат своето винено пътешествие от Елзас. След като опитат местните деликатеси и вина, те могат да се отправят по Рейн с кораб. Посещенията на замъци като Хайделберг и Райхсбург непременно трябва да бъдат придружени от разходка из избите им. Дегустациите включват визита на манастира Ебербах, където можете да присъствате на концерт в катедралата.

Италия

Вземете със себе си своя оперен бинокъл и тръгнете към Верона. Римският амфитеатър е един от най-забележителните архитектурни паметници в града.
Районът е известен с превъзходните вина, които предлага и които са една от причините за славата на италианските вина по света. Насладете се свободно на представленията в града, но отделете повече внимание на радостта от изби като Serego-Alighieri, Zenato и Guerrieri-Rizzardi.

Мароко

В Мароко ще ви посрещне екзотична архитектура, кухня и вина. Настанете се във величествения хотел Sofitel Palais Jamai във Фес, Royal Mansour Meridien в Казабланка и Sofitel Thalassa Mogador в Есауира. Разходките из старинните постройки, покрай оазисите и планините ще бъдат съчетани с чаша неповторимо вино, на което близостта на пустинята Сахара придава още по-голямо въздействие.

Южна Африка

Потопете се в очарованието на дивата природа на Южна Африка. Участвайте в сафари, нощувайте в лагерите из националните паркове, отдайте се на коктейлите по залез слънце.
Следващата стъпка в действителност е кратък полет, който ще ви отведе до Кейп Таун. От там вече няма какво да ви спре към Стеленбош и Елгин, където се правят най-добрите вина в страната. Хотелите Devon Valley Hotel и Cape Heritage Hotel в Кейп Таун ще ви посрещнат отново. В последния ще можете да видите най-старата лоза в региона, засадена през 1781 г.

Испания

Изкуство, архитектура, музика, страст и вино - какво повече може да пожелае човек? Творбите на Дали, Пикасо и Гоя в Барселона ще бъдат допълнени от не по-малко изисканите вина от регионите Рибера дел Дуеро, Риоха и Приорат.
Можете да отседнете в 5-звездния хотел Marques de Riscal, построен по дизайн на Frank Gehry. Залезите, прекарани на терасата с чаша вино и очарователна компания, ще се превърнат в незабравим спомен.

Португалия

Португалия има не само история, изпълнена със загадки, а и вина, които не могат да се пренебрегнат. Тя е известна с производството на порто, но замъците и манастирите в страната имат свои традиции и изби, от които ценителите ще останат изумени. Един от най харесваните региони е долината Дуоро.

Източник: millionaire.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини