Кърджалийските социалисти откроиха най-предпочитаните кандидати за президент и вицепрезидент

Проф. Стефан Данаилов, г-жа Корнелия Нинова, г-жа Мая Манолова, проф. Румен Гечев и г-жа Илияна Йотова са най - предпочитаните кандидати за президент на Република България от кърджалийските социалисти. Техните имена събраха най-много номинации на проведеното допитване сред партийните членове, които изброиха общо 26  имена. Горепосочените имена бяха утвърдени като предложение на Общинската организация на БСП-Кърджали по време на проведената на 18.07. 2016 г. конференция на местната организация. Д-р Таня Андреева, Петър Курумбашев и проф. Андрей Пантев пък са най – предпочитаните имена - кандидати за вицепрезидент на предстоящите избори.

Откроявайки своите предпочитания, делегатите на проведената конференция решиха, че всички предложени номинации са на хора, които също имат своите достойнства и качества и ще бъдат  предложени за обсъждане в Националния съвет на БСП. Сред останалите номинации  личат имена като г-жа Татяна Дончева, г-жа  Маргарита Попова и др., което подчертава разбирането за диалог и обединение в лявото политическо пространство.

Припомняме, че след проведеното в национален мащаб допитване сред партийните членове за формата на участие на предстоящите президентски избори, Общинската организация на БСП-Кърджали реши да продължи допитването за конкретни предложения за личности, като осигури възможност в допитването да се включат също така симпатизанти и хора съпричастни с лявата идея. С решението си да утвърди своите номинации, но и да предостави на НС на БСП всички предложени имена, местната структура изразява готовността си да подкрепи избраната двойка  кандидати  за президент и вицепрезидент от Националния съвет и застава зад многообразието от качествени и значими кандидатури на БСП.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини