Хуманната кампания -" Купи снимки, за да може Цецо отново да чува" продължава, община Смолян също се включи

Зам.-кметът Венера Аръчкова се включи в кампанията за подпомагане на смолянския фотограф Цветан Маджаров, нуждаещ се слухов апарат,  която организира чрез социалната мрежа смолянчанката Люба Ангелова. Люба призова всички да си закупят снимки от безръкия фотограф, който от години снима и подарява на хората, правейки им фотоси за спомен на свои разноски. Отделно от това той пази в архивите си към 17 000 снимки от различни събития в годините назад. В същото време Цветан има нужда от слухов апарат, защото след загуба на слуха преди много години, вече изобщо не чува и успява да общува с хората само писмено.

Аръчкова  избра и закупи от Цецо 130 снимки от тазгодишния Роженски събор и от други знакови събития на община Смолян. С помощта на Общината ще се подготви и изложба, на която обичания и уважаван не само от родопчани фотограф ще подреди снимките си.   

Припомняме, че Люба Ангелова призовава всички читалища, училища, детски градини, предприятия, партии, хотели и граждани да подкрепят тази кампания. Цветан често отсяда в ресторант „Кипарис алфа” и там може да бъде намерен.

Неговият тел. е 0896 350 986, той няма да ви чуе, но може да му пишете съобщение и да го поканите да дойде и да ви покаже снимките. "Ние сме малък град и се познаваме, и може по този начин да помогнем. Само ако знаете, колко му тежи чантата, а тя е пълна със снимки . Вярвам,че ще срещна подкрепа от вас и ще покажем,че в беда сме заедно", призовава Люба Ангелова.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини