Не е открита връзка между атентатора от Ница и ИДИЛ

Вътрешният министър на Франция Бернар Казньов съобщи, че засега разследването не е установило връзки между атентатора от Ница и "Ислямска държава".

При терористичния акт загинаха 84 души, а десетки бяха ранени. Сред жертвите и пострадалите има много деца. Днес Франция ще отдаде с минута мълчание почит към загиналите при атаката в Ница. 

"Засега разследването не е установило връзки между атентатора от Ница Мохамед Булел и терористични мрежи, по-специално с джихадистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорност за нападението", заяви Казньов, цитиран от Франс прес. 

По думите му обаче, начинът на действие на Мохамед Булел абсолютно съответства на посланията на "Ислямска държава". 

"Не можем да изключим, че някакъв неуравновесен индивид със склонност към насилие в даден момент бързо се е радикализирал за извършването на това ужасяващо престъпление", каза още вътрешният министър пред радио Ер Те Ел.

Междувременно френската полиция е освободила вчера съпругата на Булел, която бе арестувана в петък, съобщиха "Voice of America" и "Фокус". Пред френска телевизия нейният адвокат е заявил, че след като е изгонила Булел от дома им заради физическо насилие, жената е прекъснала всякакви контакти с него. 

Властите продължават да разпитват други шестима души, които бяха задържани, след като бе установено, че терористът е имал съучастници. Според вестник "Нис матен" и телевизия БФМ полицията се е натъкнала на есемеси, в които нападателят споменава за набавен материал и иска допълнителни оръжия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини