-6 °C

Деца от киноложките клубове гледаха как се обучават кучета

Изображение 1 от 3

  7 деца от киноложките клубове в Първомай взеха участие в открития работен семинар за работа по обучение на кучета за охрана и отбрана, проведен в местността „40-те извора“ до Асеновград. Темата е дисциплина от изпитния правилник по ИПО.

  Домакин и организатор на събитието беше Георги Апостолов от киноложки център Марица. Той лично отправи покана и към първомайци. Венета Кичукова и двама членове на Киноложко дружество - Първомай бяха така добри да организират и заведат учениците.

  Семинарът се проведе в два дни, като в неделя имаше курс за фигуранти воден от г-н Янчо Костов, лицензиран фигурант в Германия.

  Фигурантите са хора, които участват в демонстрациите с кучета и чиято задача изглежда лесна, но е много опасна. Те са тези, които могат да демоснтрират как престъпник или нападател може да бъде задържан или преследван от куче пред публика. При невнимание и подценяване на ситуациите, фигурантите могат сериозно да пострадат, а кучетата да придобият вредни навици. Добрият фигурант е този, който знае какво иска и какво да постигне с кучето. Примерно когато се отработва захапка, кучето трябва да се научи да захапва правилно, да не предъвква, да се изгради самочувствие и увереност. 
  Когато е непознат за кучето фигурантът трябва да покаже - ето, аз съм страшен, но ти си по страшен, ти си победител.

  Освен Янчо Костов, друг водещ беше и Димитру Молдован от Румъния, многократен участник в големи международни и световни мероприятия

  Децата останаха изключително доволни и впечатлени от уменията както на кучетата, така и на техните водачи.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Аб
   АБВ
   1 -1
   10:49, 12 юли 2016
   С тази пуста демокрация децата не се превърнаха на чалгари и кучетари! За труд никой не мисли!
   • Вб
    ВБЯ
    0 0
    09:44, 13 юли 2016
    Къде е тая демокрация?До къде е вече?Приближава ли границата на България?Неграмотници!
  • 2
   Ва
   Важно!!!
   4 -1
   11:06, 12 юли 2016
   Нужно е не само изграждането на любов към животните. Много по-важно е посвещаване в християнството, което да осигури духовно израстване на подрастващите.
   • До
    до важно
    2 -1
    07:57, 13 юли 2016
    Всеки сам решава как да осигури израстване и възпитание на децата си. Ако смяташ, че твоето и на децата ти духовно израстване предполага това, моля, но не обобщавай.
   • Вб
    ВБЯ
    0 0
    11:37, 13 юли 2016
    До "до важно".Защо да не обобщава?Атеист и комунист е като дупето и гащите.Църквата включва всичко това ,че и още.Ама не ви изнася.Ще си изгубите "Божествената сила".Неверници да възпитават в морални ценности са не съвместими и не съпоставими неща.
  • 3
   Пе
   Пеньо Запрянов
   6 -3
   17:04, 12 юли 2016
   Обиждам се от думата - кучетари, а изграждането на любов, правила, духовно израстване на подрастващите става с усилия от по- големите и отделяне на време и средства от тях, а не "акъл"! "Акъла" си го задръжте в къщи за възпитание в ценостти на собствените Ви деца!
  • 4
   До
   до важно
   3 -1
   13:45, 13 юли 2016
   До ВБЯ. Ти не ме разбра правилно. Нямам нищо против църквата да се погрижи за формирането на духовността на гражданите и техните деца, както и да ги възпита в правилните ценности. Казах единствено - не обобщавай.
  • 5
   Ду
   духовникар
   2 0
   18:08, 13 юли 2016
   А бе, тука някакви да не опитват да ми кажат кой и как да ми възпитава детето. Я да отивате в кофата за смет. Там израствайте духовно, бездуховно или както дойде. Моето дете си е моя грижа.
   • 56
    5678543356
    0 0
    13:58, 14 юли 2016
    За "Духовникар".Ако живееш на остров на сред океана на някоя планета може и да е само твоя грижа.

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини