Велева: Министър Рашидов трябваше да заведе дело за клевета

Къде сбърка министърът на културата в задочния си спор с медиите?

Министърът на културата Вежди Рашидов трябваше да заведе дело за клевта срещу скулптора Велислав Минеков за изречени в ефира на БНТ лъжи, вместо да реагира срещу водещия Георги Ангелов. Това заяви в ефира на „Събуди се” журналистът Валерия Велева в коментар по скандала със задочния спор между Рашидов и Ангелов.

Страстите се разпалиха, след като Минеков заяви в ефир, че министърът е станал милионер при първия кабинет „Борисов”, а сега, заради Закона за културното наследство, ще стане и милиардер. Освен това, Минеков заяви, че синът на Рашидов стопанисва хотел в Алпите. По-късно министърът поясни, че въпросният имот бил къща за гости.

Разгневен от критиките, отправени срещу него, Рашидов написа отворено писмо, в което посъветва водещия на предаването, чийто гост беше Минеков, „да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата”.

Рашидов отчете грешката си и затова се извини”, коментира в „Събуди се” Валерия Велева.

Колегата й Владо Береану пък изрази мнение, че министърът не разбира принципа на журналистиката. И категорично заяви, че не може да твърди, че той плаща заплатите на журналисти от обществената телевизия, защото „парите се събират от хората”.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини