Превозвачи на протест - плащат такса, за да влязат в Пловдивската митница

Протест блокира достъпа до Пловдивската митница. Причината – при всяко влизане шофьорите трябва да плащат 31 лева такса, защото минават през частен имот. Блокадата ще продължи до обяд.

На ден в терминала влизат 100-150 камиона, твърди един от превозвачите. Той казва, че плаща от 12 години, като преди 6 години таксата е била 23 лева. От Агенция „Митници” отричат пари от таксата да са идвали при тях.

Частният имот е на фирма „Митнически терминал”. Пътят до имота е бил общинска собственост, но после е поет от частно юридическо лице. Според Димитър Георгиев, който е собственик на „Митнически терминал”, всичко е в реда на нещата. Той на свой ред протестира, защото Агенция „Митници” е изготвила план за отваряне на нов вход, който да заобикаля частния имот.

Йордан Арабаджиев, от Съюза на международните превозвачи, коментира пред Нова телевизия, че е важно само едно – превозвачите да получат свободен достъп до митническата администрация. Все едно на журналистите да събират такса, защото отиват в държавно учреждение да направят интервю, посочи Арабаджиев. Говорили сме с експерти и те казват, че за 2-3 седмици може да се осигури проход към бул. „Кукленско шосе”, добави той.

От 11 май Агенция „Митници” е започнала да действа, прави се проект, казаха от държавната администрация. Този вариант може да заработи до месец-месец и половина. Сега се чака разрешение за строеж от Пловдивска община.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини