УЕФА има притеснения заради три от терените на Евро 2016

УЕФА изрази недоволството си от състоянието на терените на три от стадионите на Евро 2016. Директорът на турнира Мартин Калън посочи, че това са тези в Марсилия, Лил и "Сент Дени" в Париж.

Дъждовете във Франция създадоха проблеми на организаторите.

"Терените трябва да са по-добри. Не сме доволни от състоянието на някои от тях. Взехме мерки, за да предпазим терените, но по време на летен турнир не очакваме да вали толкова много", каза Калън.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан се изказа критично за игрището в Марсилия след победата с 2:0 над Албания в сряда. "Не ти помага да изградиш играта си и води до много технически грешки", заяви специалистът.

Преди Евро 2016 на стадиона в Марсилия се проведе концерт на AC/DC. "След него като видях снимки и видео, мислех, че е някакъв друг свят, но това е силата на Highway to Hell ("Магистрала към ада" - по името на песента на рок групата)", каза Дешан.

Калън обясни, че чимовете на игрището са били подменени, но времето не е достигнало корените им да се хванат хубаво в почвата, тъй като не е имало достатъчно слънчеви часове. За да се запази теренът, отборите на Исландия и Унгария няма да проведат последните си тренировки на "Стад Велодром" тази вечер преди мача помежду им.
Още от Евро 2016 УЕФА повдигна обвинения на Хърватия и Турция заради феновете Томаш Росицки няма да играе повече на Евро 2016 Фотогалерия: "Спортните терористи" от Хърватия Терим се извини за "пораженческoто поведение" на Турция

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини