Извадиха черната кутия на самолета на EgyptAir

Надежда за разплитане на загадката с падналия египетски самолет в Средиземно море. Една от двете черни кутии беше намерена и извадена от водата. Това е уредът, който записва разговорите в пилотската кабина.

Въпреки че кутията е раздробена на парчета, разследващите са успели да извадят паметта, която е най-важната част. 

Самолетът Еърбъс А320 изчезна внезапно от радарите посред нощ на 19 май преди да се разбие в морето между Крит и северното крайбрежие на Египет по все още неизвестна причина. Тя ще може да се установи само от анализа на полетните записващи устройства, известни като "черни кутии".

Времето е от значение, тъй като тези устройства могат да излъчват сигнали само за четири до пет седмици преди изчерпване на захранването им.

Първоначално Египет даде предимство на хипотезата за атентат, но тя впоследствие отстъпи пред тази за технически проблем, след като две минути преди падането на самолета той е излъчил автоматична тревога за дим в пилотската кабина и неизправност на компютъра, който контролира управлението.

Сред жертвите има 40 египтяни, включително екипажа, и 15 французи. Египет и Франция са подписали споразумения с две френски компании, специализирани в дълбоководно издирване. Първата има за задача да засече сигналите от черните кутии, а втората - да ги извади с помощта на робот.




 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини