Безжична клавиатура държи 3 години на батерия

Специална технология на Logitech подобрява комфорта при писане

Нова безжична клавиатура на Logitech издържа 3 години работа на батерия. Подобрената diNovo за Mac потребители идва със система за комфортно писане PerfectStroke и вграден цифров блок.

„С представянето на новата клавиатурата diNovo за Mac, Logitech потвърди стремежа си да дава на хората повече възможности когато избират своята клавиатура според индивидуалните си потребности, а вече и на Mac потребителите, за които клавиатурата трябва да пасва на дизайна на техния Mac", заяви Денис Павилярд, вицепрезидент продуктов маркетинг на мишки и клавиатури в Logitech.
„Докато например клавиатурата diNovo Edge се презарежда и има TouchDisc за управление и чувствителен на допир контрол на звука, то най-новата ни клавиатура от тази серия – diNovo за Mac има стандартен размер за по-голямо удобство и 19 бутона за бърз достъп до Safari, iTunes, Expose, iChat и още много приложения", посочиха от компанията.
Новата клавиатура има класически diNovo дизайн на буквите, лаково покритие, полупрозрачна Plexiglas рамка, отчетливи контури и е доста тънка - 22.1 мм от основата до върховете на бутоните. Освен това, в почивките между дългите интервали писане, вградената гладка алуминиева подложка за дланите дава стабилна опора на ръцете.
Системата PerfectStroke осигурява комфортно и плавно писане, като дава по-дълго отклонение на бутоните – 3.2 мм в сравнение с 2.2 мм при стандартните клавиатури на лаптопите. Това означава, че разстоянието, което пръстите изминават, за да активират даден бутон, е оптимизирано за максимален комфорт. Миниатюрни приспособления разпределят натиска равномерно върху цялата повърхност и дори при натискане на самия край на бутона, той потъва по същия начин.
Достъпът до любимите приложения е улеснен с натискане на съответния F-бутон за Mail, Safari, iTunes, Exposé, Cover Flow, Dashboard, QuickLook и Spaces. Освен това, бутоните Play, Pause, Mute и Volume опростяват контрола на медиа приложенията.
diNovo за Mac работи с усъвършенстваната 2.4 GHz безжична технология на Logitech, която значително намалява разсейването на сигнала и ефективно елиминира забавянето и прекъсването на връзката. Натоварването на батериите също се регулира със специална система и те издържат впечатляващите 3 години – най-дълго от всички продукти на Logitech, които работят с батерии.
Клавиатурата diNovo за Mac е съвместима с всички Mac компютри. От компанията все още не са съобщили цената на продукта.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини