AirType - Bluetooth клавиатура без клавиши

Повечето хора са единодушни, че, макар и удобна, тъчскрийн технологията не е функционална във всички ситуации. Това обяснява защо на пазара се продават толкова много и различни видове клавиатури за таблети. И те, обаче, не решават всички проблеми, защото все пак увеличават теглото на чантата или раницата ни. Е, една компания от Остин, щата Тексас вероятно е достигнала до решение на този проблем.

Компанията разработи нов тип клавиатура на име AirType (буквално "писане във въздуха"), която позволява на потребителите да използват вместо клавиатури всяка една повърхност или директно да пишат във въздуха. Хардуерната страна на технологията е представена от двете "гривни", които виждате на изображението по-горе. "Гривни" е неточна дума, тъй като аксесоарите се слагат на дланта под пръстите, а не на китката, но използваме този термин поради липса на по-добър.



Въпросните гривни използват Bluetooth, за да си комуникират със специално създадено приложение, в което са вградени технологии за динамично предсказване на текста и корекция на написаното. Целият хардуерно-софтуерен комплект се нагажда към стила ни на писане след като сме го ползвали известно време. Най-голямото преимущество на AirType пред всички останали хардуерни клавиатури е, че е изключително малък. Когато не го ползваме, можем просто да закрепим "гривните" за таблета си и да го поставим в чантата.

Можете да видите как работи всичко това във видеото по-долу. Изглежда толкова просто, че за момент можем дори да пренебрегнем факта, че е революционно.

За съжаление, на този етап нямаме информация дали и кога този полезен и удобен продукт ще бъде пуснат на пазара. Дотогава, припомнете си една подобна идея, за която ви бяхме разказали преди известно време.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини