БСП към ГЕРБ: Популизмът си има праг на насищане

Популисткото управление на кабинетa "Борисов 2" хвърля щедър ресурс от цифри и обещания, чиято единствена цел е обществото да усети как влакът лети, докато той само се клати.

Това се казва в декларация на БСП, прочетена от парламентарната трибуна от социалиста Манол Генов. Той се обърна към ГЕРБ с предупреждението, че всеки популизъм има "праг на насищане, след който става страшно".

Според социалистите управляващите реагират болезнено на всеки опит да се извади на светло истината за успеваемостта на тяхната политика. Генов беше категоричен, че някой трябва да прекрати "управленската терапия" към обществото, която има за цел само да покаже какви главозамайващи успехи има правителството с европейските средства, а това не е вярно.

По думите на Генов усвояването на евросредства е критично, а спасителните варианти са за сметка на бюджета и данъкоплатците - обявените като усвоени 99 % от програмния период 2007 -2013 всъщност са и за сметка на всеки българин. Той заяви, че митът се е пропукал, защото "излизат числа, оценки на Европа, одити и реакции на изпълнители".

"Властта на ГЕРБ иска хората да повярват, че правителството сее благоденствие с европейски пари пак през телевизора", каза още Генов.

Социалистите дадоха за пример "конфуза" с табелата пред новооткрития Музей на розата, където е написано, че той е изграден с личното съдействие на премиера. По думите на БСП това е тоталитарният култ в действие. "А уж някой се възмущаваше от времето на Тодор Живков", добави Генов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини