Кои са най-опасните програми

Компанията PandaLabs състави списък в чест на Хелоуин с дестте най-опасни програми, които могат да нанесат значителни щети на потребителските данни и да причинят доста неприятности.

На десето място е вирусът Tixcet.A.Той се маскира като Word-документ. Този червей има за цел да унищожи файлове с определено разширение, а именно - .DOC, .MP3, .MOV, .ZIP, .JPG и др.

Следва програмата Antivirus2008pro, която се представя като безплатна антивирусна програма.Мнозина се хващат на тази примамка, но съсвсем скоро програма започва да пуска лъжливи съобщения за заразяване с вируси, като по този начин цели собственика на компютъра да си плати за "лекарството".

Вирусът Goldun.TB обикновенно пристига като прикрепен файл в електронната поща.Когато попадне в компютъра ви целта му е да открадне паролите и информация за онлайн разплащания.

Следват няколко троянски коне. Baker.LGC се опитва да проникне в компютъра чрез лъжлива история с нещастен край свързана с Фернандо Алонсо, испански пилот от Формула 1. Turkojan.I пък се представя за новия епизод на "Семейство Симпсънс".
Banbra.FXT генерира електронно съобщение от името на бразилското федерално министерство, а след това ви изпразва банковата сметка.

Червеят AutoKitty.A вкарва в системния регистър на Windows многочислени модификации, които пречат на компютъра коректно да върши своята работа. Троянският кон PHilto е маскиран като видео с Парис Хилтън и инсталира рекламни модули в компютъра, а програмата MeteorBot.A краде вашите данни. Най-накрая в класацията попада и PGPCoder.E, който пък се опитва да зашифрова всички ползвателски данни.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини