22.04 часа : вдъхновението идва

Най-вероятно е човек да получи вдъхновение в 22,04 ч., смята британският ежедневник The Daily Telegraph, цитирайки международно изследване сред 1436 гости на веригата хотели Crowne Plaza, която включва над 400 хотела в 52 държави по света.

Като най-безполезното време в денонщието средноаритметично е изчислено 16,33 ч., а 92% от анкетираните посочили, че в няколкото часа след обяд не изпитват никакви приливи на вдъхновение.

44% от участниците в проучването смятат банята за най-вероятното място, където може да ти хрумне блестяща идея, което се подкрепя от историческото твърдение, че Архимед извикал знаменитото си "Еврика!", докато се къпел. Други 1/4 от анкетираните търсят вдъхновението будувайки след полунощ.

Да получиш вдъхновение обаче далеч не е всичко – проблемът е да си спомниш какво ти е хрумнало. Над 58% от запитаните не успяват да си спомнят идеите си, ако не си щги запишат веднага, като жените се оказали по-добри от мъжете в запомнянето на гениалните си мисли без записки. 35% от запитаните гарантирали съхраняването на просветлението с моментни записки по ръцете.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини