Полицията затваря "Васил Левски" половин час преди България - Италия в събота

Две контролни проверки очакват футболните фенове преди световната квалификация между България и Италия в събота на стадион "Васил Левски", който ще бъде затворен половин час преди началото на мача, съобщи началникът на новата група "Охрана на спортни мероприятия и превенция на спортното хулиганство" Антон Златанов.

Веднъж зрителите ще бъдат проверявани на контролните пунктове и втори път след самия вход. По изисквания на БФС, чадъри и бутилки няма да се допускат на терена. Златанов каза още, че от СДВР са изпратили писмо до Столичната община с молба да се удължи работното време на градския транспорт и да бъде извършена проверка на осветлението около националния стадион.

На входовете 23 и 24, откъдето ще влизат феновете на Италия,няма да се допускат български запалянковци.

Антон Златанов е ръководител на новата група за охрана, която е специализирана към борбата с футболното хулиганство, което според него е доста голям обществен и социален проблем, и е време обществото да обърне внимание на тази негативна част от спорта.

Той добави, че този вид хулиганство у нас се разраства, макар да не е достигнало нивото в чужбина. Според наблюденията на полицията сред феновете, които нарушават обществения ред, има лица от всички социални категории, дори адвокати и бизнесмени.

Златанов допълни, че хулиганството вече се прехвърля и в другите спортове, освен във футбола. Напоследък се забелязва все повече и в баскетбола, посочи той. Поради тази причина терминът е вече "спортно хулиганство", уточни Златанов.
София, 9 октомври (БТА).
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини