Програмист на Yahoo заподозрян в тероризъм

Програмист, нает от Yahoo! и живеещ в южна Индия, бе заподозрян в разпращане на електронни писма на ислямската терористична групировка „Индийски моджехидини", съобщава The Guardian. В писмата терористите поемат отговорност за атентати в три индийски града, отнели живота на 120 души.

Според данни на следствието, програмистът Мохамед Мансур Пирбхой е главният медиен специалист в терористичната група. Заедно с двама други съучастници той е използавл безжична връзка за Интернет и е разпратил съобщения, в които се съобщава за атентати срещу индийски туристически обекти.

Пирбхой и още 15 души са арестувани от полицията по подозрение в организиране на атентат в Мумбай. Задържаният програмист говори добре англйски, работи за Yahoo! и получава около 39 000 долара годишно. Няколко пъти е посещавал САЩ.

Семейството на Пирхбой твърди, че арестът му е основан на лъжливи обвинения, целта на които е да се очерни мюсюлманската общност. Yahoo! От своя страна обеща да сътрудничи на правоохранителните органи.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини