Залагаме нелегално в 4000 сайта

Залозите в нелегални интернет сайтове ще бъдат забранени. От 40 000 сайта за хазартни игри 4000 са ориентирани към българския пазар, но нито един от тях не е поискал разрешително за дейността си.

Това заяви Димитър Терзиев, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) при откриването на първото Балканско изложение на игралната и развлекателна индустрия. Комисията е извършила проверки на сайтовете за хазартни игри, а данните са предадени на прокуратурата. Внесли сме данни и за сайта sportingbet, каза още Димитър Терзиев. От комисията настояват със закон да се забрани участието в хазартни игри по интернет, които нямат лиценз от ДКХ. Работна група към Министерството на финансите е подготвила промени в Закона за хазарта. Те предвиждат да не се издава разрешение за хазартен бизнес на лице, регистрирано в офшорна зона. Освен това кандидатите да организират хазартни игри трябва да имат поне 5 години опит. Увеличават се и изискванията за произхода на капитала и за по-големи инвестиции на кандидатите да организират хазарт. Предвижда се и въвеждане на държавен монопол за Българския спортен тотализатор и за Държавната парично-предметна лотария.
Сървърите на сайтовете за хазартни игри ще трябва да са на територията на страната, а участниците да са доказано над 18 години. Това може да става с регистрация и уникален код, който да използват, когато играят. При залозите в интернет трябва ясно да са обяснени правилата на играта, да се гарантира изплащане на печалбата и сайтовете да си плащат данъците, каза още Терзиев, цитиран от Стандарт. Според него въпросът с SMS игрите би могъл да се реши с издаването на разрешение за игра с разновидности, подобно на спортния тотализатор, който предлага разновидности като 6/49, 6/42 и пр. Председателят на ДКХ разясни, че данъчните приходи от хазарта у нас за 2007 г. са 86,5 млн. лв. От тях 50 млн. лв. са от Еврофутбол.
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини