Opel подготвя новото поколение на Astra

Няколко прототипа на силно маскиран модел на Opel бяха забелязани по време на тестове в Германия, на пистата Нюрбургринг.

Това е бъдещия Opel Astra, модел от изключителна важност за фирмата и за групата GM. С него ще се стремят да си върнат загубени части от пазара в този сегмент през последните години.


Новата Astra ще има своята премиера на изложението във Франкфурт идната година и още веднага след него ще бъде на пазара в Европа. Това е поредния глобален модел на GM и една година по-късно ще бъде и на пазара в САЩ като поредно поколение на Saturn.

Opel ще пусне и хибриден вариант с новата Astra, но това също ще стане през 2010 г. Освен хибрида останалите двигатели на бъдещата Astra няма да се различават съществено от днешните двигатели предлагани с модела. Бензиновите мотори ще бъдат с мощност от 75 до 240 к.с., а дизеловите ще са с 90 до 150 к.с.

Новата Astra ще бъде произвеждана на платформата за автомобили с предно предаване Delta на GM, на която ще се произвежда и Chevrolet Cruze. Моделът отново ще бъде произвеждан във версии хечбек с три и с пет врати, купе и комби. На определени пазари ще се появи и версия седан, както е и сега.




Най-новия компютърен образ на Astra Wagon (комби) показва какво може да се очаква от бъдещия модел.


Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини