Ориент Експрес пристигна

Не свързвайте това легендарно име единствено с мрачното въображение на Агата Кристи - то съчетава в себе си 38 хотела, шест влака и два морски круиза. Дестинацията зависи единствено от вашето желание - дали предпочитате да започнете със следобеден чай в Мадрид и да завършите с черен хайвер в Санкт Петербург, или пък сте решили да направите кратко романтично бягство в Амалфи с вечеря на свещи. Каквото и да изберете, „Ориент експрес" ще ви отведе навсякъде. И ще ви зареди със спомени за цял живот.

Но решите ли да се придържате към класиката, тогава за вас е Venice Simplon-Orient-Express. На него може да направите пътешествие от Венеция или Париж през Будапеща и Букурещ до Истанбул, заобиколени от полирано дърво, излъскана до блясък мед, лен, френско сребро и кристал, а личният ви стюард ще се грижи да не ви липсва нищо по време на цялото пътуване, разказва сайтът на легендарния влак www.orient-express.com.

За час можеха да го разгледат русенци, след като луксозният ретро - влак пристигна на русенската жп гара

Композицията пътува от Париж през Венеция за Варна и Истанбул и обратно и включва 15 вагона. Еднопосочният билет струва близо 7000 евро. 100 пътници са тръгнали преди 4 дни от Париж. Сред тях се оказа и семейна двойка от САЩ, която празнува 30 - годишнината от сватбата си.

40 човека персонал се грижи за комфорта на пътуващите. След като бе зареден с вода, "Ориент"-ът отпътува за Варна, където пасажерите ще разгледат забележителностите на морската ни столица. На следващия ден тренът ще продължи за Турция.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини