AFM Mini Cooper S: най-мощното мини

Когато става въпрос за драгрейсинг,повечето хора не биха си и помислили за задвижване на предните колела. Ако пък случайно се навият на този вариант, те не биха се спрели в никакъв случай на Mini Cooper S.До сега...

Специалистите от ABF Performance са намерили предизвикателство в това и са се справили повече от отлично. не са оставили това да ги спре и са довели колата до нови състезателни равнища. Автомобилът може да изминава четвърт миля за 10.48 секунди, което автоматично означава, че доработката на ABF Performance е най-бързият Mini в света.

Всичко това е постигнато с намаляване на масата на колата, състезателни гладки гуми, голямо турбо и междинен охладител. Според данни на компанията максималната мощност възлиза на 650 к.с. Същевременно за „онези" 10.48 секунди, необходими за изминаване на четвърт миля, автомобилът е ускорил до 216 к.с. А масата на колата е само 795 кг.

Ако погледнете под предния капак ще бъдете изненадани от несъответствието – толкова голямо турбо и междинен охладител при толкова ограничено място, предвидено за двигателя. Всъщност фактът, че инженерите са успели да вкарат всичко това там, е почти толкова впечатляващ, колкото и самия резултат.

Пред специализирания автомобилен сайт www.motorauthority.com Бродъс Андерсон от ABF Performance, че пред компанията предстои да бъдат изпълнени още няколко такива проекти. Подготвят се и отделни компоненти за Mini, които ще бъдат представени по време на автомобилното изложение SEMA през ноември. Хубавото е, че ще има не само състезателни версии на чудовищното Mini, ами и шосейни. Затова всички да си държат очите отворени...
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини