Летящи чинии в градски бой

Един от единайсетте отбора, участници в конкурса за най-добри изобретения за водене на градски бой на британското министерство на отбраната предстви летяща чиния, пише The Times.

Устройството ще бъде изпробвано в специално построено за изпитанията градче, където ще бъдат разположени и вражески снайпери, мини, въоръжени транспортни средства, бунтовници с гранатомети и мирни жители.

Диаметърът на устройството е под един метър. Летящата чиния е снабдена с оптически и инфрачервени камери и може да лети над позициите на противника без дистанционно управление. Съдейки по снимките, движението на летящата чиния във въздуха се осъществява с пропелер.

Освен летящи чинии в конкурса участват нискобюгжетни бъгита, които откриват бомби и вражески войници, придвижвайки се по пресечен терен с 50 км/час и робот, който се превръща в безпилотен летателен апарат.

След иракската кампания във Великобритания се захванаха сериозно с подобни изобретения. Засега не се знае дали въоръжените сили ще използват летящите чинии и другите устройства, участващи в конкурса.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини