Въздушна полиция

Днес от летище Крумово излетя първият хеликоптер, който ще патрулира над българските пътища. 4-местният Бел 206 на Военновъздушните сили ще кръжи над магистралите Тракия и Марица до ГКПП-Капитан Андреево, отсечката София – ГКПП – Калотина, Околовръстното шосе на столицата и част от магистрала Хемус.

Ако бъде забелязана катастрофа, пожар или друго бедствие, хеликоптерът ще може да съобщи на съответните органи или да кацне и да окаже първа помощ на пострадалите.
Пускането на армейската авиация срещу войната по пътищата стана благодарение на подписано във вторник договор между вътрешния министър Михаил Миков и военния му колега Николай Цонев. Според клаузите Министерство на отбраната ще предостави три вертолета на МВР с екипажи от двама пилоти и военен лекар. На борда ще лети и служител на КАТ снабден с техника за наблюдение, а горивото ще се плаща от вътрешното ведомство. Вторият вертолет ще започне да патрулира през следващата седмица, а третата машина ще дежури в бойна готовност. Задачата на екипажите е да следят трафика между западната и южната граница и около София, Пловдив, Пазарджик, Хасково и др.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини