Сразихме Испания с 3:2

Българският национален отбор по волейбол постигна много трудна, но и много ценна победа (17:25, 29:27, 15:25, 25:23, 15:10) над Испания във втория мач в Мадрид в квалификациите за световната лига.

Така нашите развалиха настроението на иберийците преди финала на европейското първенство по футбол срещу Германия.

Преди 2 дни Испания ни надигра тотално и ни победи с 3:1 гейма. Също както и преди седмица при гостуването си на САЩ обаче, нашите се съвзеха за втория мач и по абсолютно идентичен начин спечелихме с 3:2 гейма.

С победата България излезе на второ място в класирането, но има сериозно предимство пред Испания. Предстоят и два мача като домакин на САЩ и при две победи ще спечелим групата. Дори и само една победа може да се окаже достатъчна, ако Испания победи 2 пъти САЩ в четирите мача, които предстоят на тези два отбора.

Също както и във вчерашния мач нашите започнаха зле и Испанците набързо ни дръпнаха с 3:0. След това играта се позакрепи до първото техническо прекъсване, което дойде при резултат 8:4. След това обаче резултатът почна да набъбва и при второто прекъсване стана 16:7. Това реши изхода на гейма, който бе затворен при резултат 25:17.

Вторият гейм бе изключително драматичен. Той започна равностойно, но постепенно испанците дръпнаха до 13:10. Мартин Стоев поиска прекъсване и след това нашите направиха 4 поредни точки. След това играта тръгна точка за точка, но накрая пак се стигна испанците да имат минипробив и да имат сетбол при 24:23 и наш сервиз. Тогава обаче в игра влезе Боян Йорданов и направи великолепен ас, с което спаси гейма. След това нашите спасиха още 3 сетбола за да се стигне до успешното 29:27 за нас.

В третия гейм испанците направо ни отвяха и въпросът бе единствено с каква разлика ще ни бият. Накрая резултатът бе 25:15.

В четвъртата част нашите за първи път бяха водещи в резултата и дръпнаха до 5:2. При резултат 9:7 за нас обаче испанците направиха 4 поредни точки. От там резултатът се движеше с 2 точки преднина за Испания до 17:15, след което изравнихме. Отново испанците дръпнаха до 22:20, но след това Боян Йорданов даде начало на страхотна поредица и спечелихме гейма с 25:23.

Така се стигна до тай-брек, което тотално обезкуражи домакините. Това си личеше особено ясно при сервизите им, които бяха много леки без изобщо да се рискува. Нашите пък играха невероятно въодушевени, сякаш подушват, че ще се случи същото както и срещу американците преди седмица.

Над всички бе Боян Йорданов, който бе направо безгрешен. Крайният резултат бе 15:10.

Стартов състав: Гайдарски, Милушев, Стойков, Алексиев, Богданов, Жеков, Салпаров.
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини