220 души в ареста след Русия-Испания

Московските полицаи задържаха 220 футболни фена след мача Русия-Испания от Евро-2008, съобщи Интерфакс. Според руската информационна агенция по улиците на столицата през изминалата нощ са излезли около 50 000 души.

По време на прякото предаване на футболния двубой се случили няколко инцидента, в които участвали фенове. Около 2 часа сутрина възникнало спречкване на около 500 души, които се прибирали след мача. Стълкновението било пресечено от полицията, а в ареста попаднали най-активните фенове на руския отбор.

В центъра на Москва група от петдесетина младежи разбила витрини на магазини и откраднала бира и разхладителни напитки. Задържани са 23 души. При друг подобен инцидент същата вечер хулиганите успели да се измъкнат. Четирима други футболни привърженици се скарали, изскочили на пътя и били ударени от автомобил.

Русия завърши своето участие в Евро-2008, като претърпя поражение от Испания с 3:0. По този начин руския отбор пропусна шанса си, за пръв път от 20 години да отиде на полуфинал на Европейско първенство.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини