Серийният убиец в Македония е журналист

Кореспондентът на вестник "Утрински вестник" Владо Таневски е серийният убиец, който по особено жесток начин умъртви три жени в съседна Македония.

Таневски бе задържан от македонската полиция в град Кичево, в западната част на републиката. Срещу него е повдигнато обвинение за убийството на три жени - Живана Темелковска, Митра Силяновска и Любица Личовска. Телата на жените бяха открити обезобразени на безлюдни места в различни райони на страната. Владо Таневски познавал лично всички жертви. Той дори е писал и репортажи за тях. Убиецът е отразявал за изданието си процесите срещу предполагаемите убийци на жените.

За убийството на Силяновска и на възрастния мъж Радослав Божиновски има двама осъдени на доживотен затвор - Анте Ристевски и Игор Мирчески. По време на процеса двамата твърдяха, че са невинни, но въпреки липсата на достатъчно доказателства бяха осъдени на доживотен затвор. Предполага се, че журналистът е убил още една жена, която се води като безследно изчезнала от няколко месеца.

И трите жени Силяновска, Личовска и Темелковска са убити по особено жесток начин - изнасилвани, пребивани и удушвани. След това те са били завързвани с телефонен кабел, а труповете им са слагани в чували.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини