Емигранти: ДС ни следи, България е мафиотизирана! Защо да се връщаме?

Българите в чужбина желаят държавата да престане да ги рекетира. Това заявяват в декларация от Съюза на българите по света "Бъдеще".

От „Бъдеще" подчертават, че няма да се завърнат в мафиотизирана страна, защото са много добре информирани за катастрофалните последици от олигархичното управление. Те заявяват и че не желаят да бъдат следени от бившите комунистически тайни служби, каквато практика, според тях, все още има.

От Съюза на българите по света твърдят, че могат да представят доказателства за следене на наши сънародници от бившите комунистически тайни служби.

Когато службите започнат да следят и реално да притискат мафията, а не честните граждани, които са избрали да сключат брак с чужденец или да живеят зад граница, българите в чужбина ще са първите, които ще оценят промяната и ще инвестират пари и знания в страната, се посочва в декларацията.

Българите в чужбина желаят политическо представителство или най-малкото - възможност да гласуват дистанционно, пише в документа.

В текста, предоставен на медиите от председателя на организацията Атанас Чобанов, е посочено, че правителството за пореден път демонстрира демагогия в отношението си към българите в чужбина с пакет от безсмислени и скъпи мерки, които са в полза единствено на чиновниците в министерства и посолства.

Декларацията е по повод на националната кръгла маса на тема "Новата държавна политика към българите по света", на която не са поканени представители на "Бъдеще".

На форума се обсъждат мерки за привличане в страната на емигранти и чужди граждани от българска националност.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини