Избраха Путин за премиер

Държавната дума на Русия одобри кандидатурата на Владимир Путин за министър-председател. "За" гласуваха 392 депутати при 226 необходими за избирането му на поста.

Петдесет и шест души от комунистическата партия бяха против, а въздържали нямаше при вота в 450-местната долна камара на руския парламент.

Премиерът Владимир Путин ще играе ключова роля при изпълнението на поставените до 2020 г. задачи за развитието на Русия, увери Държавата дума новият президент Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Всички задачи за развитието на страната бяха изработени под ръководството на Владимир Владимирович (като президент между 2000 и 2008 г.) и днес са заложени в стратегията за развитие до 2020 г., припомни Медведев на заседанието на долната камара на парламента, на което бе обсъждана кандидатурата на Путин за премиерския пост.

Новият президент е убеден, че тандемът им с бъдещия министър-председател ще укрепне и така ще бъде осигурена приемственост на курса за укрепване на Русия.

Ще продължим да работим заедно, обеща той.

Самият Путин обеща на заседанието да намали до няколко години покачващата се инфлация до едноцифрено число. В речта си, акцент в която бе поставен върху икономиката, той увери, че в скоро време руската икономика ще превиши като обем британската.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини