HP пусна х86 сървъри с 4-ядрени АМD процесори

Машините са насочени към средните предприятия

HP представи на българския пазар два енергийно ефективни сървъра ProLiant, както и първите x86 платформи с четириядрени AMD процесори Opteron. Системите са насочени към средните предприятия.

Според доклад на AMI-Partners, тази година над 60% от запитаните средни предприятия планират да инвестират в технологии за управление на връзки с клиенти и сигурен отдалечен достъп. Именно тези нужди адресират новите машини на HP.

Компанията обяви, че е първата, която предлага x86 сървъри с процесори Quad-Core AMD Opteron за всякакви потребители. Енергийно ефективните машини предлагат подобрена процесорна работа, както и повече памет и по-големи възможности за съхранение на данни.

Системите са предназначени за нуждите на разрастващи се компании и "scale out" приложения, както и за разгръщане на виртуализационни системи. Достъпни в блейд, „rack" и "tower" варианти, моделите могат да спестят средства на потребителите чрез сървърна консолидация и по-ниски разходи за енергия.

Междувременно HP представи нови модели ProLiant BL260c G5 и DL120 G5. Първият от тях е енергийно ефективен и достъпен блейд сървър, за който HP твърди, че е по-евтин с 20% и има с 64% по-висока енергийна ефективност от всяка друга блейд система на пазара.

BL260c, съвместим с шаситата HP BladeSystem c3000 и c7000, е разработен за филиали и отдалечени офиси с малки или виртуализирани среди. Поддържат се CRM, ERP системи, приложения с бази данни, интернет приложения, файлови и печатни услуги и високопроизводителни изчисления.

Еднопроцесорният ProLiant DL120 G5 е оптимизиран за ракове и се базира на Intel Xeon.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини