Парцал и веро срещу семейната скука

Застой в любовния живот, дълга връзка, липса на разговори, скука. Не е толкова страшно. Скорошно изследване показва, че най-добрият начин да се върне романтиката вкъщи е... мъжете да се захванат с домакинските задължения. Така жените ще се чувстват обичани, ще забравят умората и ще се втурнат към щура любовна игра.



Резултати от изследването показват, че партньорът, готов да подели къщната работа с нежната си половинка, има по-добри шансове за нощни забавления.


Главната причина е, че подобен жест дава на жената усещане за уважение и разбиране. А и така, жената няма да е изхабила енергията си в чистене и подреждане и ще е палава нощем.

Има още едно условие за романтична вечер- добавете и чаша вино в леглото. Разделението на домашните задължения е най-доброто решение за многото проблеми в брака.


31-годишната Шерон от Брисбейн, Австралия разказва: "Имам 2-годишна дъщеря и съм мама-мечта. Това е най-смисленото нещо в живота ми". Проблемът е, че Шерон не се чувства "апетитна мама", след като цял ден е тичала след дъщеря си, приготвила е вечерята и последното, за което си мисли е как да сподели няколко романтични мига със своя съпруг.


"След семейната вечеря, направо затварям очи" - добавя тя.

Сексологът Лауре Берман отбелязва, че в това няма нищо странно. След появата на детето, сексуалният живот отива на втори план. Така и спадът от първоначалното въодушевление на брака може да доведе до липсата на сексуално желание. Но подобно обяснение не може да служи за оправдание- все пак лудориите в леглото са онези "малки" подробности, които носят семейния уют.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини