Индонезия забранява порното, хакерите атакуваха

Хакери извършиха атака срещу индонезийското министерство на информацията в отговор на подготвян от правителството законопроект за забрана на порнографското съдържание в интернет.

Във вторник парламентът гласува мярката, според която разпространяването на материали от порнографски характер ще се класифицира като криминално деяние.

Индонезия е най-голямата мюсюлманска държава в света, но въпреки това през последните години в страната се ожесточен дебат дали порното да бъде забранено или не.

Хакерите оставили на сайта на министерството съобщение гласящо "Докажете, че законът не е създаден, за да прикрие глупостта на правителството." Допреди намесата им да бъде отстранена до надписа се е мъдрел и гол колаж на един от високопоставените правителствени съветници, стоящ зад законопроекта.

Според министерството на информацията законът е отговор срещу загрижеността на обществото за негативното въздействие на порнографията и насилието върху нарастващия брой интернет потребители.

Хванатите да нарушават нормите на новото законодателство могат да бъдат осъдено на до шест години затвор и глоба от 1 млн. рупии (109 хиляди долара).

В по-ранни негови версии е било предвидено наказание затвор за целуване на публични места, както и за практикуването на различни форми на традиционно индонезийско изкуство.
Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини