Софиянец почина, нахапан от питбул

Тази сутрин в 7,45 часа, въпреки усилията на лекарите в "Пирогов", почина 49-годишният Б.А., нахапан от куче, съобщиха от болничното заведение. Първоначалната информация беше, че кучето е порода „немска овчарка", но от института уточниха, че става дума за питбул.

Инцидентът станал час след полунощ в кв. Горна Баня, на ул. "Фиданка". По неизвестни досега причини кучето се нахвърлила върху мъжа, като жестоко го изпохапало по всички крайници.

Мъжът успял да стигне до ул. "Никола Петков", където бил качен на линейка и откаран в "Пирогов". Според началника на спешното приемно отделение д-р Стоян Сопотенски раните били ужасяващи, като особено тежки били по левия крак и двете ръце.

Оттам уточниха, че кучето не е било собственост на жертвата, а на негов съсед на същата улица „Фиданка" в кв. Горна баня. Първоначалната информация беше, че кучето е собственост на 49-годишния Б.А.

Според травматолога д-р Константин Цонков, който е приел пострадалия., той е бил изпохапан до кости по левия крак под коляното. Наранени са били също така корема, гърдите, пениса му, лявата ръка, както и десните крайници.

Б.А. е бил употребил алкохол и въпреки жестоките рани е бил в съзнание.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини